Actief worden bij organisatie

Er zijn diverse organisaties van jongeren en voor jongeren met homo-, bi-, lesbische of transgendergevoelens. Je kunt deelnemen aan de activiteiten of actief worden bij de organisatie. Je kunt bij organisaties en verenigingen vaak allerlei vrijwilligersactiviteiten doen.

Bijvoorbeeld:

Regio Naam Website
Amsterdam ASV Gay http://www.asvgay.nl/
Utrecht UHSV Anteros http://uhsv-anteros.nl/
Groningen Ganymedes http://ganymedes-lgbt.nl/
Rotterdam The Hang-Out010 http://thehang-out010.weebly.com/
Regio Naam Website
Tilburg Embrace Pink http://www.embracepink.nl
Eindhoven Outway http://www.outway.nl/
Nijmegen Dito http://www.ditonijmegen.nl/
Delft Outsite http://www.dwhdelft.nl/outsite

COC vereniging
Je kunt ook actief worden bij een lokale COC: een belangenvereniging van homo’s, lesbische vrouwen, bi’s en transgenders. Hier vind je een overzicht met alle COC’s: www.coc.nl

Stichting PANN
PANN is vooral bekend van de laagdrempelige ‘heterovriendelijke homofeesten’. Maar de homojongerenorganisatie houdt zich ook via maatschappelijke projecten bezig met de emancipatie en integratie van jonge homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Alle activiteiten worden volledig georganiseerd door vrijwilligers met uiteenlopende taken. Naast je in te zetten voor een homovriendelijker Nederland leer je bij PANN in een fijne sfeer ook veel andere mensen kennen. Meer informatie en vacatures vind je op de website www.PANN.nl

De Kringen
Een Kring is een groep homo’s, lesbische vrouwen of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een Kring veel activiteiten ondernemen. Er zijn Kringen in heel Nederland en er zijn ook speciale Kringen voor jongeren. Op de website kan je zien waar een Kring is in jouw buurt. http://dekringen.nl/voor-wie/

Christelijk
Er zijn verschillende verenigingen voor jongeren die christelijk zijn en homo-, lesbische, bi- of transgendergevoelens hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

Homosportverenigingen
Soms kan je je niet thuisvoelen bij je eigen sportvereniging, omdat je je anders voelt dan de rest. Maar er zijnveel sportverenigingen speciaal voor mensen met homo-, bi-, lesbischeof transgevoelens. Kijk maar eens op http://www.homosport.nl/sporters/verenigingen.

Moslim
Er zijn verschillende ontmoetingsplekken waar jongeren die moslim zijn en homo-, lesbische, bi- of transgendergevoelens hebben, graag op afstappen. Meestal zijn dit activiteiten van organisaties van en voor mensen met een bi-culturele of multiculturele achtergrond. Er zijn niet in iedere groep transgenderjongeren, maar ze zijn vaak meer dan welkom!

Speciaal voor jongeren:
- Respect2love is voor lesbische, homo-, bi- en transgenderjongeren met een bi-culturele achtergrond. Er komen veel islamitische jongeren. Zij geven informatie en advies en organiseren bijeenkomsten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.
Meer info: www.respect2love.nl 

Niet speciaal voor jongeren:
- Haardvuuravond: voor en door Nederlandse lesbische, homo-, bi-, transgendermoslims en moslims met een intersekse conditie. De intentie is samenkomen als moslims en geïnteresseerden zonder veroordeeld te worden op je gender en geaardheid. Een plek voor hen die graag meer en opnieuw over de islam willen leren en samen van gedachte wisselen over aspecten van leven en islam. Een plek voor meditatie, bewustzijn, kennisuitwisseling en spiritualiteit.
Meer info: www.haardvuuravond.nl
- Trans United:
Een platform voor transgenders met een etnische achtergrond. Zij komen twee keer per maand bij elkaar. De eerste zaterdag van de maand is er een besloten groep voor alleen transgenders en de derde zaterdag van de maand is het voor transpersonen en friends.
Meer info: www.facebook.com/transunited.nl
- Wereldcafé van Veilige Haven
Veilige haven is er voor iedereen met lesbische, homo-, bi- en transgendergevoelens in multicultureel Amsterdam. In het wereldcafé van Veilige Haven kun je ‘lotgenoten’ leren kennen. Voor de maaltijd van het Wereldcafé bedenkt een van de vrijwillige koks een lekker recept en gaat samen met de aanwezigen aan de slag om dat te maken.
Iedere 2e dinsdag van de maand is het wereldcafé open. Op de laatste vrijdag van de maand is er samen met Respect2love een bijeenkomst. Het begint om 18.00 uur. Geef van tevoren op dat je mee eet zodat er voldoende boodschappen in huis kunnen worden gehaald. Opgeven kan tot een dag van tevoren op wereldcafeamsterdam@gmail.com  
Meer info: www.veiligehavenamsterdam.nl
- Secret Garden: een stichting van en voor lesbische, homo-,bi- en transgendermensen met een etnisch-culturele achtergrond en sympathisanten, gevestigd in Amsterdam De stichting biedt onder meer thema-avonden, bijeenkomsten en debatten. Meer info: www.stichtingsecretgarden.nl
- Prisma groep: een groep van biculturele lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders in Utrecht en omgeving. Je kan hier terecht als je andere jongens en meiden wilt ontmoeten die een biculturele (Nederlands en een andere culturele achtergrond) achtergrond hebben en lesbisch, homo, bi of transgender zijn. Het is ook een leuke groep waar we ook inhoudelijke thema’s hebben, zoals gastsprekers die hun persoonlijke verhaal komen vertellen en het gesprek met ons aangaan. De bijeenkomsten zijn in Utrecht. Om je aan te melden, kun je mailen naar ijsed.hussain@gmail.com .
Meer info: http://prismagroep.webklik.nl/page/prisma-groep
- Stichting Maruf is een organisatie die zich inzet voor een betere positie van moslim lesbische vrouwen en meisjes, homomannen en jongens, biseksuelen en transgenders. Zij organiseren regelmatig activiteiten.
Meer info: http://www.stichtingmaruf.com/