Hulp: welke stap zet ik eerst?

Dit hangt af van je leeftijd én van je vraag. Als je vragen hebt over jouw gender of over homo, lesbisch of bi gevoelens kunnen we het volgende adviseren:

Ben je jonger dan 18 jaar?

 1. Wil je praten met iemand in de buurt? Kijk of je hulp op school kan vinden. Je kan ook terecht bij JIP, CJG, bij de huisarts of bij Jeugdzorg Nederland.
 2. Wil je praten met iemand die gespecialiseerd is in homo, lesbisch en bi?
  In sommige regio’s is er dan speciale hulp beschikbaar. In Rotterdam is er RotterdamV, in Den Haag is er COC Haaglanden, In Nijmegen is er Veilige Haven Oost en in Amsterdam is er Veilige Haven.
   
 3. Durf je niet de eerste stap te zetten? Zoek dan eerst online contact met de instelling waar je hulp wilt vragen. Of maak gebruik van de verschillende online hulpwebsites of telefoonnummers zoals de Kindertelefoon. Klik hier voor de mogelijkheden.
  • Wil je praten met iemand die gespecialiseerd is in homo, lesbisch en bi? Je kunt dan bellen of e-mailen met Gay and Lesbian Switchboard.

Ben je 18 jaar of ouder?

 1. Kijk of je hulp op school kan vinden. Je kan ook terecht bij de huisarts, het maatschappelijk werk of zoek hulp op school / opleiding.
 2. Durf je niet de eerste stap te zetten? Zoek dan eerst online contact met de instelling waar je hulp wilt vragen. Of maak gebruik van de verschillende online hulpwebsites of telefoonnummers. Klik hier voor de mogelijkheden.
  • Wil je praten met iemand die gespecialiseerd is in homo, lesbisch en bi? Je kunt dan bellen of e-mailen met Gay andLesbian Switchboard.