Nathalie

“Ik dacht dat ik gek in mijn hoofd was. Hoe kon ik nou op vrouwen vallen?“

Ik ben ondertussen 17 jaar oud, maar ik begin mijn verhaal op mijn 14e. Ik kwam thuis vanuit school, heel erg blij. Ik had namelijk net mijn beste vrienden verteld over het geheim wat ik al even bij me droeg. Eindelijk was het eruit: ik ben lesbisch. En ze vonden het allemaal geen probleem!

Alleen mijn moeder was furieus. Ze was boos, huilde en was bovenal teleurgesteld. Na een hevige ruzie ben ik één week bijna niet thuis geweest, maar was ik bij vrienden. Wanneer ik wel thuis was had ik het gevoel alsof het mijn fout was dat ik zoveel ruzie had met mijn ouders. Ik was gek in mijn hoofd, hoe kon ik nou op vrouwen vallen?

Tot ongeveer mijn 15de was ik er dan ook van overtuigd dat het weg zou gaan, zolang ik maar mijn best deed. Toen ik eindelijk doorhad dat dit niet het geval was heb ik besloten dat ik mij niet langer naar beneden liet trekken door negatieve mensen die niet wisten waarover ze het hadden. Ik ben ik en dat is goed! Ik durfde meer te kijken naar vrouwen en zelfs contacten te leggen. Dat deed ik eerst via internet, wat gevaarlijk is omdat je niet altijd weet of je echt wel met een meisje van je eigen leeftijd zit te chatten. Maar ik had veel geluk dat ik de goede personen trof.

Via Expreszo heb ik ook veel vrienden gemaakt en veel mensen leren kennen die net als ik in de knoop zaten met zichzelf. Ook heb ik daar mijn lieve vriendin Melanie ontmoet, waarmee ik nu al een jaar gelukkig samen ben. Sinds ik een relatie heb lijkt het ook wel alsof het meer geaccepteerd wordt door mensen om mij heen. Of ik straal nu uit dat ik veel zekerder over mezelf ben, dat kan natuurlijk ook.

Het allerbelangrijkste wat ik wil zeggen is dat je bent zoals je bent. Ook al val je misschien op hetzelfde geslacht of wil je misschien liever iemand van het andere geslacht zijn. Iedereen die echt van je houd en om je geeft accepteert dat. Doen ze dat niet, laat ze dan achter je. Word er niet depressief door, dat zijn ze dan niet waard! Er zijn altijd genoeg mensen zoals ik, die jou en een ieder ander accepteert zoals ze zijn.