Milou

“Onthoud dat er altijd genoeg mensen zijn die met het zelfde zitten en voor je klaar staan.”

Toen ik er achter kwam dat ik zowel op meiden als op jongens viel, was dat voor mij eigenlijk heel normaal. Het gevoel van verliefdheid bij meiden en bij jongens was hetzelfde, zo simpel was het toen ik acht jaar was. Pas op het moment dat ik ouder werd begreep ik dat ik dus blijkbaar biseksueel was. Op dat moment hield ik het nog voor me en wist ik niet zo goed wat ik ermee moest. Het was net een dubbelleven en dat voelde eigenlijk helemaal niet goed.

Toen ik net 14 was geworden kreeg ik mijn eerste vriendin die ik kende via een andere vriendin van mij die ook op meiden valt. Toen heb ik het mijn andere vrienden verteld. Iedereen was super blij voor me en er was bijna niemand die er iets op tegen had. Na ongeveer 3 maanden heb ik ook mijn moeder verteld dat ik dus op meiden en jongens val. Helaas kreeg ik niet de meest geweldige reactie en zeker niet de reactie die ik had gehoopt. Het bleef een probleem als mijn vriendin bij mij thuis kwam. Maar ze was er niet helemaal op tegen en bracht me wel gewoon naar mijn toenmalige vriendin die 35 kilometer van mij vandaan woonde. Ik stelde alle meisjes netjes aan haar voor en het ging steeds beter. Na een tijdje zag mijn moeder gelukkig in dat het geen fase was en dat ik het echt meende. Inmiddels staat mijn moeder er een stuk meer achter.  Mijn broertje en de rest van de familie weten nog van niets. Ik ga het ze nog wel vertellen, maar het heeft ook helemaal geen haast.

Ondanks wat tegenslagen is alles met mij goed gekomen en ik ben super blij dat alles nu zo lekker gaat. Als ik samen met mijn vriendin hand in hand door school loop krijgen we nog wel eens rare of kleinerende opmerkingen, maar die lach ik gewoon weg! Het doet mij vrij weinig wat andere mensen erover zeggen tegen mij, maar ik vind het rot dat ik weet dat het ook bij andere gebeurt die het minder goed opvangen.  Mijn tip voor alle mensen die met hun geaardheid zitten is dan ook zelfverzekerd proberen te zijn, of worden. Zolang je er zelf achter staat maakt het niet uit wat andere denken. En onthoud dat er altijd genoeg mensen zijn die met het zelfde zitten en voor je klaar staan. Dus als je er even door heen zit: praten helpt altijd!