Wouter

“Waarom kan ik niet gewoon hetero zijn? Of anders homo? Het zou in ieder geval voor meer duidelijkheid zorgen. “

Ik heb meisjes altijd heel erg leuk gevonden, maar op de een of andere manier vond ik jongens ook wel interessant. Op de middelbare school ben ik op 2 meisjes heel erg verliefd geweest. Je kent het wel, je wilt graag bij diegene in de buurt zijn en het bekende ‘vlinders in je buik’. Dat had ik precies zo. En ik heb ook een korte relatie met een meisje gehad in deze tijd. Maar toen ik ging studeren zoende ik voor het eerst met een jongen. Het was op dat moment eigenlijk meer een grap en alleen om wat uit te proberen. Dit gelde absoluut ook voor hem, wat hij is hetero. Voor mij was dit anders, wat ik besefte dat ik dit eigenlijk wel heel leuk vond. Een hele rare gedachte, ik kon het op dat moment ook totaal niet plaatsen.

Een paar jaar later, na nog een aantal jongens gezoend te hebben, begon ik verliefd op een jongen te worden. Het was eigenlijk hetzelfde gevoel als ik dat had, wanneer ik verliefd was op een meisje. Eerst wilde ik me er tegen verzetten, maar dat bleek al snel zinloos. Ik heb het aan een aantal mensen verteld en ik kreeg toen vaak de vraag van “Huh, hoe kan dat? Ben je dan bi ofzo?”. Ik was er toen nog niet helemaal uit en vond het een vreemd gevoel, omdat ik me altijd aangetrokken tot meisjes had gevoeld.

Ik geloofde nooit echt dat iemand biseksueel kon zijn. Je valt op één van de geslachten, dacht ik. Nu denk ik dat het absoluut mogelijk is om op beide geslachten te vallen. Heb mezelf vaak afgevraagd van waarom kan ik niet gewoon hetero zijn? Of anders homo? Het zou in ieder geval voor meer duidelijkheid zorgen. Ik weet echter van mezelf dat ik heel open-minded ben en dat ik al snel iemand leuk en bijzonder vind. En dit geldt voor mij voor zowel jongens als meisjes. Op dit moment vind ik close zijn met jongens zijn alleen een stuk spannender en uitdagender. Dus ja dan ben ik misschien anders dan het stereotype man, maar so what?!

Gelukkig krijg ik van de meeste mensen om me heen positieve reacties. Bizar is wel dat ik echt vaak hoor dat niemand het bij mij ziet aankomen dat ik ook op jongens val. Soms hoor ik van, dit zal vast een fase zijn, want jij bent gewoon hetero. Of juist van je zal vanaf nu alleen nog op jongens vallen. Dat is ook het lastige aan biseksueel zijn. Je hoort vaak dat mensen die bi zijn van twee walletjes eten. Ik vind dit totaal niet terecht, omdat het gewoon geen bewuste keuze is. Je moet er juist het mooie van inzien, je kunt verliefd op ieder persoon worden en denkt niet in hokjes. Het kan allemaal en wanneer iemand daar problemen mee heeft, is diegene het niet waard om mee om te gaan.

Wat ik je aanraadt wanneer je biseksuele gevoelens hebt is om hier met iemand over te praten die je vertrouwt, omdat dit echt helpt! Ik heb er echt een tijdje alleen mee gezeten en dan denk je dat er alleen voor staat, wat dus echt niet waar is. Maar vooral: schaam je niet! Er zijn veel mensen die dezelfde gevoelens hebben als jij en dat is prima. Uiteindelijk gaat er gewoon om dat je plezier maakt in je leven en of je nou homo, hetero of bi bent, dat doet er niet toe, want je bent zoals je bent en dat is juist zo mooi. Succes met alles en vergeet vooral niet te genieten van de jongens en meisjes die onze wereld te bieden heeft!