Bella

“ Sommige leraressen waren wel heel leuk”

Ik ging van de basisschool naar de middelbare school. Ik zat in de eerste klas en had wat problemen thuis. ik heb toen besloten om met de maatschappelijk werkster van school te gaan praten. Vanaf de eerste minuut dat ik haar kantoor binnen liep, was ik helemaal in de wolken! Het was zo’n mooie vrouw! Na het eerste gesprek was ik helemaal in de war. Was ik nou verliefd? Verliefd op een vrouw? En ook nog op iemand die bijna tien jaar ouders is dan ik? Ik snapte het niet en wilde het zelf ook niet accepteren.

Toen ik in de derde klas van de middelbare school zat, merkte ik dat ik veel liever naar vrouwen keek dan naar mannen en dat sommige leraressen wel heel leuk waren! Ik heb toen besloten om het tegen een goede vriend te vertellen. Die reageerde heel goed. Daarna heb ik het bijna heel mijn vriendengroep verteld. Op gegeven moment ontstonden er roddels. Dat is eigenlijk best logisch, maar mensen gingen staren en over me praten. Ze vroegen niet of het waar was. Dat vond ik het vervelendste, omdat ik niet kon vertellen wat het echte verhaal was.

"Ik wist niet goed hoe ik het aan mijn ouders moest vertellen"
Ik kreeg slaapproblemen, omdat ik steeds maar in mijn hoofd zat te denken hoe mijn ouders zouden reageren. In de derde heb ik uiteindelijk besloten om het toch ook aan mijn moeder te vertellen. Het was drie uur 's nachts en mijn moeder was nog wakker. Ik ben naast haar gaan zitten en heb verteld dat ik mij meer aangetrokken voel tot meisjes. Mijn moeder zei eerst dat het vast een fase was, dat ze niet wilde dat ik vriendinnetjes mee naar huis zou nemen en dat ze niet op mijn trouwerij aanwezig zou zijn als ik zou trouwen met een vrouw. Mijn vader is christelijk opgevoed, maar ik zelf ben nooit zwaar gelovig opgevoed. Ik heb wel op een christelijk basisschool gezeten, maar puur om mij kennis te laten maken met het geloof, zodat ik zelf een keuze kon maken.

Mijn moeder heeft het aan mijn vader verteld. In het begin hoorde ik er nooit iets over, van mijn vader en mijn moeder niet. Nu zijn we inmiddels al weer een paar jaar verder en vragen ze regelmatig of ik een relatie heb. Ik mag nu gewoon vriendinnetjes mee naar huis nemen. Hoe ze denken over een huwelijk tussen twee vrouwen weet ik niet, maar dat is nog zo’n eind weg. Daar denk ik niet te veel aan. Ik zit nu op een school waar homoseksualiteit openlijk is geaccepteerd. Het is een school die les geeft in een creatief vak. Daar heb je al snel mensen met verschillende geaardheden. ik ben nu ook openlijk uit de kast op school. Stiekem wist ik eigenlijk al heel jong dat ik op vrouwen val. ik vond vroeger de kleuterjuf wel heel leuk. Maar vonden we dat niet allemaal?