Rosa

“Mijn coming out kwam voor mijn familie niet als verrassing”

Éénentwintig jaar geleden op vaderdag, werd ik geboren als derde dochter van mijn vader. Sinds ik negen jaar oud ben, heb ik al sterke gevoelens voor meisjes en vrouwen. De combinatie van meer, veel meer mannelijke hormonen dan vrouwelijke werkte mij alleen maar tegen.

Opgegroeid ben ik tussen de financiële schulden en een vier jaar oudere zus die ernstig gepest werd op school wegens haar rode haar en haar overgewicht. Ikzelf ben nooit echt gepest, omdat ik al snel uithaalde naar de mensen die ook iets over mij te zeggen hadden. Mijn mannelijke hormonen groeiden en groeiden, maar behoefte aan vrouwelijke hormonen en een coming out had ik tot mijn achttiende niet.

Mijn coming out kwam voor mijn familie niet als verrassing en er veranderde niets. Mijn geaardheid is ook niet hetgene waar ik moeite mee heb, maar wel had ik erge struggles met mijn mannelijke hormonen. Mijn ouders hadden moeite met mijn voorkeur voor herenkleding, maar daar zijn ze na twintig jaar overheen gestapt. Ook mijn vriendin heeft hier geen moeite mee en heeft dat nooit gehad. Dit juist omdat men niets anders bij mij verwacht, en niets anders bij mij zouden willen verwachten. Het is een automatisch systeem voor mij geworden om automatisch naar herenafdelingen te lopen en in de drogist loop ik ook accuut naar de herenrekken. Mij persoonlijk maakt mij dit een gelukkig mens, mijn vriendin accepteert mijn gevoelens, en accepteert mijn gedachtengang. Mijn ouders hebben hun gedachten nooit verwoord, maar diep van binnen weet ik dat zij mij accepteren.