Leona

“Niet alles moet worden bepaald door de mensen om je heen”

Ik woon al zowat mijn hele leven in een christelijk dorp waar flink wat geroddeld wordt. Wat mijn eigen leven er niet bepaald makkelijk op maakte. Mijn opvoeding was uiteraard ook christelijk en best streng. Ik had er nooit moeite mee. Zo was het en zo moet het zijn.

In de eerste klas had ik een docente die lesbienne was en ik wist toen nog niet wat het was, maar ze had iets wat mij wel beviel. Ze liet mij beseffen dat niet alles moet worden bepaald door de mensen om je heen. Ze is na één jaar bij mij op school weggegaan en ik heb haar nooit meer gezien. Al voelde ik wel dat toen ze weg was, ik verliefd op haar was. Één jaar heb ik het voor mijzelf ontkend, want ze was toch een vrouw en dat kon gewoon niet. Maar uiteindelijk besefte ik dat het gewoon kon. Ik mocht verliefd zijn op haar. 

Nu ben ik al een tijd verder en ik heb nog geen vriendin gehad en niemand weet van mij dat ik lesbienne ben. Altijd als ik verliefd ben, is het meisje hetero en dan lach ik erom en probeer ik haar te vergeten. Het is niet altijd eenvoudig om lesbienne te zijn, maar mijn leven is zo en ik accepteer dat. Ik heb die docente nooit vergeten en dat zal ik ook niet doen. Ze leerde mij verder te kijken dan de voorkant en zo wordt je leven een stuk leuker.